Bitcoin price ready to shoot out of compressed range to touch $11,000

13. September 2020 Aus Von admin

De Bitcoin-prijs wordt verhandeld op een cruciaal moment – een punt waarop ofwel stieren ofwel beren de koersactie uiteindelijk zullen voortstuwen. De BTC/USD-prijs schommelt tussen $10.200 en $10.350 terwijl hij zich sterk vastklampt aan het sterke $10.000 ondersteuningsniveau.

Momenteel moet BTC een stijgende tendens vertonen om de onmiddellijke weerstand van $10.520 te overbruggen. Vervolgens moet de $11.200 weerstand het volgende doelwit zijn. Er is sterke steun onder bij $9.500. Al deze koerspunten zijn cruciaal in de komende 48 uur, wanneer Bitcoin-handelaren op zoek gaan naar tekenen om de huidige prijsklasse af te breken.

Technische indicatoren punt einde van de consolidatie

Meerdere pogingen van de beren om de Bitcoin-prijs onder het $10.000 niveau te krijgen zijn niet gefrustreerd. De meest recente dieptepunten zijn alleen maar lucratieve koopkansen voor de stieren gebleken. Beren vinden het steeds moeilijker om met vertrouwen de Bitcoin-prijs onder de $10.000 psychologische barrière te krijgen. Als de huidige trend zich voortzet, zullen stieren het toneel betreden wat leidt tot een massale koopactiviteit die een prijsopstoot zal veroorzaken.

Er zijn aanzienlijke Bitcoin-adressen die zich momenteel bevinden tussen de $10.000-$9.600 prijsklasse. Al deze adressen zijn klaar om de $10.000 ondersteuning te bewaken en een verdere daling van de BTC/USD-prijs te voorkomen. Aan de andere kant, als het paar de $10.600 prijs kruist, kan het herstel snel voorbij de $11.200 gaan.

Bitcoin hashrate heeft de sleutel in handen om langs de $12.000 weerstand te reizen.

On-chain metrics data geeft aan dat de Bitcoin hashrate zich herstelt van de overstromingen in China en gestaag toeneemt. De door de regen geteisterde provincie Sichuan, waar veel crypto-mijnboerderijen op industriële schaal staan, is langzaam aan het normaliseren. Stijgende hasjraat zou wel eens het einde kunnen betekenen van de consolidatiefase in de bitcoineprijs.

Ondanks de prijsdaling is Bitcoin hashrate langzaam naar 128 TH/s gestegen. BTC hashrate heeft in augustus 119,39 dieptepunten bereikt als gevolg van sluitingen in veel cryptoboerderijen in heel China. Hashpower vertegenwoordigt de algemene gezondheid van het netwerk en is een macrofactor in prijsstudies. Betaalbare elektriciteit en consistente mijnbouwactiviteiten zorgen ervoor dat de hasjraat stabiel blijft.

De Bitcoin-prijs bouwt het uitgangspunt om 12.200 dollar aan te raken.

De BTC/USD-prijs vertoont gezonde tekenen van een koers naar de cruciale weerstand van 12.000 dollar. Verschillende technische indicatoren wijzen in deze richting. Na de afgelopen dagen in een gecomprimeerd bereik te hebben gehandeld, gaat de 4-uursgrafiek omhoog naar de hoogtepunten van de symmetrische driehoek.

De Bitcoin-prijs zou zijn huidige beweging voorbij het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde moeten volhouden. De ‚relatieve Sterkte-Index‘ is op dit moment in een neutrale regio. De MACD is aan het consolideren, zij het met een opwaartse trend. De 50-dagen SMA moet worden overtroffen om als steun te dienen en de BTC/USD-prijs hoger te brengen naar $11.000.

Vanaf Timothy Peterson van Cane Island Alternative Advisors, wanneer de 30 dagen durende terugkeer in BTC dieptepunten heeft aangeraakt, post het paar een winst van 20 tot 40 procent in de komende dagen.

CME-gat en Bitcoin-dominantie-metriek betreden de scène

De stijging van het long-tail kandelaarspatroon op de uurlijkse BTC/USD chart ziet er veelbelovend uit. Het betekent dat de BTC-stierenactiviteit op een lager prijsniveau plaatsvindt. Aanhoudend kopen ontbreekt omdat de prijs niet verder kan breken dan $10.625, wat aangeeft dat de verkopers op deze drempel wachten.

Analisten kijken voorzichtig naar het CME-gat tussen $9.900 en $9.650. Het is cruciaal dat het gat wordt opgevuld, zodat de Bitcoin-prijs de huidige bandbreedte kan doorbreken. Het volumeprofiel zichtbaar bereik (VPVR) weerspiegelt een sterke bullish actie in de buurt van het $9.962 prijsniveau. Het CME-gat van $10.500 is een ander belangrijk niveau om in de gaten te houden, aangezien de orderverwerking en hoge volumes op dit prijsniveau de BTC/USD-prijs snel kunnen opwarmen.

Bitcoin dominantie metriek komt ook binnen om te spelen deze dagen vooral in het licht van de stijgende DeFi. In 2017 noteerde BTC een stijging van 1.318 procent. Er waren echter veel outperformers in 2017 die verder gingen dan BTC. Zo steeg XRP met 36.018 procent en XLM met een factor 14.441 procent. De mythe dat Bitcoin niet synchroon met altcoins stijgt, houdt echter niet stand in 2020.

Als de Bitcoin-dominantie daalt, kunnen degenen die hopen op een duurzame altcoin-rally dit jaar voor een verrassing komen te staan. In 2018, toen de nieuwe ICO’s in grof geld vielen, daalde de Bitcoin-dominantiegraad van 95 procent naar 37 procent. De Bitcoin-prijs steeg ondanks de abrupte stijging van het markttarief voor altcoins. Fast forward naar 2020 en er is een exact tegengestelde trend. De Bitcoin-prijzen en de Bitcoin-dominantie stijgen allebei tegelijk.

Toenemende volatiliteit om het BTC/USD-paar voorbij de $11.000 te helpen duwen.

Kraken, een crypto-beurs, heeft een rapport uitgebracht waarin staat dat de volatiliteit op jaarbasis in Bitcoin in juli een nieuw dieptepunt van 15 procent heeft bereikt. Sindsdien heeft de volatiliteit het tempo opgevoerd en is ze sterker geworden dan de prepandemische fase. Gemiddeld steeg de BTC-volatiliteit met 140 procent.

Het rapport van Kraken vermeldt wel dat Bitcoin zijn marktaandeel zou kunnen verliezen aan andere altcoins en DeFi. Maar zodra handelaren klaar zijn met het winnen van winst uit altcoins, zal de kapitaalstroom uiteindelijk ten goede komen aan Bitcoin en bijdragen aan de stijging ervan.

Voorlopig ligt de Bitcoin-prijs comfortabel in de $10.000 en $10.350 range. Elke stijging boven het $10.500-niveau zal alleen helpen het CME-gat te vullen en het BTC/USD-paar naar $11.000 te duwen.